Recepti

Recepti

Sacher torta

Sastojci

 

Za piškotu

  • 75g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 145g maslaca
  • 6 jaja
  • 150g Ideal.png čokolade za kuvanje
  • prstohvat soli
  • 50g šećera u prahu
  • 150g pšeničnog oštrog brašna tip 400 
  • 1 kašičica praška za pecivo 


Za premaz


Za glazuru


Priprema

U veću posudu stavite šećer, vanilin šećer i omekšali maslac i mikserom penasto izmešajte. Dodajte žumanac i ponovo dobro izmešajte.

 

Ideal.png čokoladu otopite na pari i lagano je sipajte u pripremljenu smesu neprestano mešajući.

 

Belance posolite i izmiksajte u čvrst sneg, pa dodajte šećer u prahu i ponovo dobro izmiksajte.

 

Trećinu snega od belanaca varjačom lagano umešajte u pripremljenu smesu, a u ostatak snega od belanaca lagano, ali temeljno umešajte sa brašnom koje je prethodno pomešano s praškom za pecivo.

 

Kalup za tortu prečnika 22cm premažite maslacem i ravnomerno pospite brašnom. Sipajte pripremljenu smesu, poravnajte je i pecite 45-50 minuta na 180°C.

 

Pečenu tortu pustite da se ohladi u kalupu, pa je rasecite vodoravno na dva dela.

 

Hissarov Kajsija.png džem zagrejte na laganoj vatri dok se ne otopi. Polovinu džema prelijte po donjoj polovini torte, poklopite gornjim dijelom i premažite ostatkom džema. Tortu stavite u frižider na 30 minuta.

 

Maslac rastopite na laganoj vatri, lagano mešajte, kad postane proziran i počne se peniti sklonite se sa vatre.

 

Dodajte čokoladu narendanu na komadiće i mešajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi.

 

Gotovu glazuru prelijte preko torte i ostavite da se čokolada malo stvrdne. Tortu stavite u frižider na 2-3 sata.

Savet


Tortu izvadite iz frižidera 30 minuta prije posluživanja kako bi glazura malo omekšala i kako se ne bi lomila prilikom sečenja.

Prijatno!

 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
Potrebno: Fil:   1 l mleka 140 g gustina (7 punih kašika) 7-8 kašika šećera 125 g maslaca 100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje 50 g mlevenih pečenih lešnika 100 g bele čokolade 200...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Ako volite tradicionalne kolače onda ste ovaj naš tradicional probali bar jednom. Mi smo u standardnu varijantu dodali kakao a takođe može da se doda i korica limuna. I naravno,...
Sastojci:   Testo:   250 ml mleka 1 kašika šećera morska so 100 ml ulja 2 jaja 1 žumance 20 g kvasca...
1. Kajsija bombe   Sastojci:   100 g mlevenih oraha 150 g  Pionir mlevenog keksa 4 kašike pekmeza od kajsija 1 kašika...