Najčešće postavljana pitanja

Želite da sa nama podelite nešto važno? Imate pitanje u vezi Pionirovih proizvoda, trenutnim akcijama, eventualnim alergenima ili uopšteno o Pioniru? Pogledajte, možda ste na Vaše pitanje već dobili tačan odgovor. Ukoliko to nije slučaj, i pitanje je i dalje bez odgovora, pišite nam putem naše kontakt forme.

 
1. Šta su GDA vrednosti i zašto ih je važno naznačiti na proizvodima?
GDA (guidline daily amounts) su preporučene dnevne količine koje predstavljaju uputstvo za dnevni unos kalorija. Ujedno GDA je šema obeležavanja nutritivnih vrednosti proizvoda po jednoj porciji i nalazi se jasno istaknuta na ambalaži proizvoda. U zavisnosti od uzrasta, pola, telesne mase i telesne aktivnosti, definišu se različite GDA vrednosti za decu, muškarce i žene. Na osnovu dnevnih potreba organizma kao i na osnovu utroška energije, smatra se da je unos od 2000 kalorija prosek koji je neophodan za normalno funkcionisanje organizma odrasle osobe. Navedeni prosek kalorija je i polazna osnova za računanje GDA vrednosti na proizvodima koje primenjuju svi eminentni proizvođači, a sa njima i kompanija Pionir još od 2009.godine.
2. Kako se kontroliše kvalitet proizvoda?
Praćenje kvaliteta proizvoda jedan je od najvažnijih segmenata u kompaniji Pionir. Briga za potrošače u smislu plasiranja bezbednog proizvoda obezbeđuje se primenom IFS standarda kvaliteta, koji je kompanija Pionir sertifikovala 2012.godine. Ovaj najsavremeniji standard obuhvata i dobro poznati HACCP sistem kvaliteta i bezbednosti.
3. Koji proizvodi Pionira su posni?
U grupu posnih Pionirovih proizvoda spadaju sledeći brendovi:

-Menthol bombone
-Menthol strong bombone
-Ice menthol super mint
-Ice menthol mint
-Ice menthol eucalyptus
-Ice menthol MIX
-Voćne bombone (cherry, orange, lemon, strawberry)
-Vitanova gold lešnik + suvo grožđe štanglica
-Vitanova Gold orasi + suve šljive štanglica
-Vitanova žitarice+kajsija štanglica
-Vitanova žitarice+suve šljive+cimet štanglica
-Pionir čokolada za jelo i kuvanje
-GALEB Premium crna čokolada sa 80% kakao delova bez dodatog šećera
-GALEB Premium crna čokolada sa 80% kakao delova
-Medeno srce
-Medeno srce višnja
-Medeno srce jagoda
-Medeno srce narandža
-Galeb cookies sa čokoladom
-Pionir keks 750g
-Pionir mleveni keks 250g
-Cica Maca Srculence
-Džem jagoda
-Džem kajsija
-Džem šipurak
-Ekstra džem jagoda
-Ekstra džem kupina
-Ekstra džem voćni mix
-Cica kuvarica
-Yes! slane ribice
-Yes! slani krekeri
-Yes! slani krekeri Pizza
-Yes! flips
-Kakao napolitanke posne
-Napolitanke sa ukusom lešnika
-Choco O'Clock sa ukusom čokolade
-Choco O'Clock kakao kuglice
-Choco O'Clock zalogajčići punjeni kakao kremom
-O'Clock duo mix kuglice
4. Koji su benefiti crne čokolade?
Dobro je poznato da je crna čokolada bogata visoko kvalitetnim kakaom zbog čega ima manju energetsku vrednost ali zato ima visoku nutritivnu vrednost usled povećanog sadržaja antioksidanasa i dijetnih vlakana. Crna čokolada povoljno utiče na snižavanje krvnog pritiska, poboljšava cirkulaciju, stimuliše bubrege i poboljšava varenje. Izvanredan je izvor gvožđa pa se koristi u ishrani anemičnih osoba. Takođe, crna čokolada podstiče stvaranje serotonina - hormona “dobrog raspoloženja” pa se može konzumirati u svakoj prilici jer ima prirodan antideprisivni efekat.

Iz Pionirovog asortimana izdvajamo čokolade sa povećanim procentom kakaa koje preporučujemo pravim poznavaocima kvalitetne čokolade. To su Galeb crna čokolada sa 80% kakao delova, kao i Galeb premium crna čokolada sa 80% kakao delova bez dodatog šećera.
5. Po čemu su specifične Negro bombone i da li zaista pomažu kod bolnog grla?
Negro bombone spadaju među najpoznatije proizvode čija proizvodnja datira još od davne 1928.godine. Pored odličnog ukusa, Negro bombone, zahvaljujući lakricu imaju blagotvorno dejstvo na grlo i disajne organe, dok je mentol zadužen za doživljaj svežine. Pored standardnog proizvoda brend Negro je razvijen u ukusima eukaliptus i pepermint, kao i ekskluzivna serija Negro bombona u dva zanimljiva ukusa: crna ribizla&lavanda i limeta&zeleni čaj. Pored neobične kombinacije biljaka dodat je i med. Blagotvorna svojstva eteričnih ulja lavande, zelenog čaja i meda, po zdravlje, lepotu i vitalnost, poznata su od davnina.

Savet: ukoliko imate prehladu ili bolno grlo - stavite u vrelo mleko nekoliko Negro bombona.Ostavite ih da se istope a nakon toga popijte topao napitak. Dejstvo biljke lakric i mentola u kombinaciji sa toplim mlekom brzo će Vam olakšati bol i učiniti da se osećate mnogo bolje.
6. Šta je nutritivno obeležavanje na proizvodima?
Nutritivno obeležavanje predstavlja informacije koje se nalaze na proizvodu. Osnovne nutritivne informacije odnose se na energetsku vrednost proizvoda kao i na pojedinačne nutrijente poput ugljenih hidrata, proteina, šećera, masti, zasićenih masti i natrijuma. Nutritivne informacije se kod konditorskih proizvoda izražavaju na količinu od 100g. Važno je istaći da sve informacije koje se postavljaju na proizvod moraju biti vidljive i razumljive krajnjem potrošaču. Pored osnovnih nutritivnih izjava, Pionir na ambalaži svojih proizvoda primenjuje i isticanje benefita koje ti proizvodi sadrže (npr:bez konzervansa, bez veštačkih boja, posno) kako bi potrošači imali uvida u sve prednosti proizvoda koji konzumiraju.
7. Na proizvodima stoji izjava bez veštačkih boja i bez konzervansa. Koji proizvodi ne sadrže konzervans i veštačke boje?
Veliki broj proizvoda iz liste koja sledi ne sadrži konzervans i veštačke boje. Isticanjem ovih benefita na ambalaži, potrošačima pružamo neophodne informacije.

Brendovi Pionira koji ne sadrže konzervans su:

-Pionir džemovi
-Krem banane
-YES krekeri
-Medene napolitanke

Brendovi Pionira koji ne sadrže veštačke boje su:

-Menthol bombone
-Look bombone i Look karamele
-Voćne bombone (Cherry, Lemon, Orange, Strawberry)
-Gumene bombone
-Krem banane
-Minjon desert
-Medeno srce (svi ukusi) i Slatko srce
-Pionir džemovi
-Cica Maca krem tabla jagoda (Đina)
-Yes krekeri
-Yes flips
8. Da li je Medeno srce posno?
Medeno srce je pecivo sačinjeno od medenog testa, sočnog voćnog punjenja, odlične kombinacije začina i čokoladnog preliva od najkvalitetnije, crne čokolade. U sastavu ne sadrži mleko i jaja pa je samim tim proizvod pogodan za konzumiranje u toku posta. Zbog svoje visoke energetske vrednosti, Medeno srce se smatra hranom iako se ovaj brend najviše ponosi ulogom jednog od omiljenih slatkiša svih generacija, obrizom da je Medeno srce jedini, pravi medenjak na našem tržištu.
9. Izbacivanje alergena iz proizvoda Pionira
U cilju poštovanja zahteva tržišta na temu sve veće pojave alergija kod dece i odraslih, kompanija Pionir je preuzela potrebne korake. U toku je proces izbacivanja snažnih alergena iz proizvoda Pionira i pronalaženje adekvatnih zamena za njih, kako isti ne bi izgubili na svom kvalitetu.
10. Šta sve čini paletu Negro bombona?
Paletu Negro bombona čini sledeći ukusi:

Negro original
Negro exclusive limeta, zeleni čaj i med
Negro exclusive crna ribizla, lavanda i med
Negro karamela
11. Koji sve ukusi tortica O lala postoje u asortimanu Pionira?
U asortimanu Pionira za sada su prisutni sledeći ukusi O la la tortica:

O la la cake with milk (tortica sa mlečnim punjenjem)
O la la cacao cake (tortica sa punjenjem od kakaa)
O la la orange cake (tortica sa punjenjem od narandže)
12. Koji su slani proizvodi Pionira?
U Pionirovim slanom programu nalaze se sledeći brendovi:

YES slani kreker
YES slani kreker pizza
YES slane ribice
YES flips
Yes slani kreker original
Yes slani kreker sir
Yes slani kreker slanina
13. Da li Pionir proizvodi džemove?
Da, u asortimanu Pionira mogu se pronaći i džemovi koji se proizvode u našoj fabrici Hissar u Prokuplju u sledećim ukusima:

Jagoda džem
Šipurak džem
Kajsija džem
Dunja i jabuka džem
Jabuka, višnja i šljiva džem
Jabuka, šljiva i višnja džem
Jagoda extra džem
Kupina extra džem
Voćni mix extra džem
14. Da li je tačno da su Medene napolitanke obogaćene medom?
Da, specifičnost Pionirovih Medenih napolitanki je upravo u tome što su one dodatno obogaćene medom, koji se nalazi u samom vaflu. To im obezbeđuje jedinstvenost i originalnost na tržištu vafla, koje obiluje mnoštvom sličnih proizvoda.