Recepti

Recepti

Posni sitni slavski kolači

1. Kajsija bombe

 

Sastojci:

 

  • 100 g mlevenih oraha
  • 150 g Pionir mlevenog keksa
  • 4 kašike pekmeza od kajsija
  • 1 kašika karamel vanile

 

Glazura:

 

 

Dekoracija:

 

  • 50 g oraha
  • 100 g suvih kajsija

 

Priprema:


U mleveni keks sipati karamel vanilu i sjediniti sa mlevenim orasima. Umesiti sa pekmezom od kajsija. Rukama oblikovati loptice. Istopiti čokoladu sa malo ulja i umočiti svaku kuglicu. Ređati na pek papir i posuti seckanim orasima i na trake iseckanim suvim kajsijama. Kada se stegne čokolada mogu se služiti.

 

2. Nugat gnezda

 

Sastojci:

 

 

Ganaš punjenje:

 

 

Dekoracija:

 

  • 100 g lešnika

 

Priprema:


Oljuštite lešnik od ljuske i sameljite u secku. U veću šerpu sipati vodu, šećer, ubaciti margarin i izlomljenu čokoladu. Zagrevati na srednjoj vatri uz mešanje dok se sve ne otopi. Kad proključa kuvati još 2-3 minuta, pa skinuti sa vatre. Ubaciti mleveni keks i samlevene lešnike u pripremljenu masu. Dobro izmešati, pa ostaviti da se masa potpuno ohladi u frižideru.
Kada se smesa ohladi i stegne formirati najpre kuglice, pa na sredini kuglice prstom ili drškom varjače napraviti malo udubljenje, tako da kuglica poprimi izgled gnezda.
Za punjenje napraviti ganaš (može i dan ranije). Sipati slatku pavlaku u šerpicu i zagrejati je skoro do vrenja. Skloniti sa vatre i ubaciti čokoladu izlomljenu na kocke. Žicom dobro izmešati dok se sva čokolada ne otopi i dok se ne dobije glatku finu čokoladnu kremu. Staviti u frižider da se skroz ohladi i stegne. Ohlađenim ganaš kremom napuniti dresing kesu i napuniti gnezda. Napunjena gnezda ukrasiti seckanim lešnicima.

 

3. Susam dukati

 

Sastojci:

 

 

Priprema:

 

U šerpicu staviti med, izlomljenu čokoladu i margarin i zaagrevati na srednjoj vatri uz mešanje dok se sve ne otopi i sjedini. Ubaciti Pionir mleveni keks, tostiran susam i seckane orahe i sve dobro sjediniti. Izliti smesu na pek papir i razvući u pravougaoni oblik. Po sredini poređati kandirani ananas, papaju i pomelo i napraviti rolat. Ostaviti da se stegne u frižideru. Kad se stegne iseći i poslužiti.

 

4. Šareni trijangl

 

Sastojci:

 

 

Dekoracija:

 

  • 100 g kandiranog voća

 

Priprema:

 

U sok od pomorandže umakati Pionir keks i ređati u pravougaoni oblik na pek papiru. Namazati džem od jagode, još jedan red keksa umočenog u sok. Banane izgnječiti i sjediniti sa kokosom, ubaciti i seckanu čokoladu. Namazati masu preko keksa. Poređati još jedan red keksa. Na vrh namazati džemom od jagode i posuti kokosom. Iseći na pravougaonike veličine jednog keksa, a zatim dijagonalno kako bi se dobili trouglovi. Ukrasiti kandiranim ananasom, pomelom i papajom.

Recept priredio Gastronomad

 

 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
Sastojci:     3 jajeta 6 kašika šećera 300 ml slatke pavlake 200 ml kisele pavlake 100 g Lešnik karamela  3-4 kašike mleka   100 g  Pionir čokolade za jelo i kuvanje...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Potrebno za 3 patišpanja • 12 belanaca • 3 žumanca • 12 kašika šećera • 150 g crne čokolade • 6 kašika brašna...
Sastojci:   Podloga:   400g Vitanova mlevenog keksa 40g kakaa 100g istopljenog maslaca 130ml mleka   Fil:  ...
Sastojci:   100g Pionir čokolade za jelo i kuvanje , 80g margarina, 2-3 kapi ulja.   Priprema: Margarin zagrejte u posudi do vrenja, zatim skinite sa...