Recepti

Recepti

Čoko-višnja kocke

Potrebno:
500 g Pionir petit keksa

Fil 1:
4 jajeta
100 g šećera
100 g gustina
700 ml mleka
125 g maslaca
100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje

Fil 2:
300 g višanja
100 g šećera
1 puding od vanile
80 ml vode
1 kašičica želatina
3 kašičice vode

Glazura od čokolade:
100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje
100 ml slatke pavlake

Priprema:
Jaja i šećer kratko razmutiti i dodati gustin, zatim dodavati po malo mleka i napraviti ujednačenu smesu bez grudvica koju treba staviti na šporet i zakuvati. Dok je još vrelo dodati maslac i čokoladu. Mešati dok se fil ne ujednači.

Zatim pripremati fil sa višnjama. Višnje I šećer staviti na šporet da se ugreju. Puding i vodu razmutiti i uliti u višnje. Vratiti na šporet i zakuvati. Dok je vruće dodati nabubreo želatin.

Filovati vruće.
Keks, fil 1, fil 2, keks, fil 1, glazura od čokolade.

Recept priredila: Marina Vladisavljević @marina_creative_lens

 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
Potrebno: Fil:   1 l mleka 140 g gustina (7 punih kašika) 7-8 kašika šećera 125 g maslaca 100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje 50 g mlevenih pečenih lešnika 100 g bele čokolade 200...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci • 400 ml mleka • 150 g    čokolade za jelo i kuvanje • 2 kesice vanilin šećera • 1 štapić cimeta • 1 čili...
Sastojci:   250 g Pionir mlevenog keksa 200 g maslaca ili margarina 100 g šećera u prahu 150 g žele bombona 100 g suvog grožđa...
Sastojci:   900 g Medenog srca   500 ml slatke pavlake 300 g jagoda Šlag sa ukusom čokolade ili dr.   Priprema:   Slatku pavlaku...