Recepti

Recepti

Rumunska Tosca torta

Kora:

 

  • 6 belanaca
  • 120g kristal šećera
  • 75g maka u zrnu
  • 3 kašike brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • prstohvat soli

 

Fil:

 

  • 6 žumanaca
  • 7 kašika kristal šećera
  • 4 kašike gustina
  • 250ml mleka
  • 2 kašike maslaca
  • 1 kašika aroma vanile

 

Nadev:

 

 

Glazura:

 

 

Za koru umutiti mikserom belanca sa prstohvatom soli, pa kada se zapeni, dodajte postepeno kristal šećer dok ne umutite belance da sijaju. Dodati mak, brašno i prašak za pecivo. Mikserom sjedinite brzo sastojke i smesu izlijte u kalup (20x30, obavezno dublji) koji ste namazali maslacem i brašnom sa svih strana. Pecite u zagrejanoj rerni dok kora ne dobije smeđu boju na 180 stepeni.


U međuvremenu u šerpici umutite žumanca sa 6 kašika kristal šećera, dok ne dobiju svetliju boju pa dodajte gustin pomešan sa mlekom. Smesu stavite da se kuva na stednjoj temperaturi neprestano mešajući žicom. Kada se fil zgusnuo, ostavite ga da se prohladi na sobnoj temperaturi.

 

Pripremite maslac da se otopi na sobnoj temperaturi pa ga mikserom umutiti sa kašikom šećera i kašikom arome vanile pa kada dobijete kremastu smesu umutite je u prohlađeni fil mikserom. Fil izlijte preko kore i ostavite u frižider da se hladi.


Napravite šolju jake crne kafe pa umačite Pionir petit posni keks u kafu, ne predugo, samo ga uronite u prohlađenu kafu i ređajte preko fila pa ostavite opet u frižider na hlađenje.


Napravite čokoladnu glazuru tako što ćete istopiti Pionir čokoladu za jelo i kuvanje sa slatkom pavlakom i maslacem. Prelijte glazuru preko keksa ostavite prvo na sobnoj temperaturi da se stegne sat vremena, pa ubacite preko noći u frižider.
Ukrasite keksićem i makom.
 

Recept Marijane Mančev @kenguristyle

 

 

 
 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
Potrebno: Podloga: 250 g Pionir mlevenog keksa 100 g maslaca ili margarina 100 ml soka od pomorandže ili mleka   Fil: 400 ml slatke pavlake 300 ml milerama 100 g šećera u prahu 1 želatin 300 g...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci Za korice 3 jajeta 180 ml istopljenog meda 1 ravna kašika masti ½  kašičice bikarbone sode 450 g...
Posna torta Jako fina, svečana i bogata. Čokoladna torta sa bananama i kikiriki puterom. Vrlo se lako sprema a uz čokoladnu dekoraciju koja se takođe vrlo lako pravi, baš dobije...
Sastojci:   300 g brašna 1 kesica praška za pecivo 1 vanilin šećer prstohvat soli 80 g šećera 4 jajeta 1...