Recepti

Recepti

Rumunska Tosca torta

Kora:

 

  • 6 belanaca
  • 120g kristal šećera
  • 75g maka u zrnu
  • 3 kašike brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • prstohvat soli

 

Fil:

 

  • 6 žumanaca
  • 7 kašika kristal šećera
  • 4 kašike gustina
  • 250ml mleka
  • 2 kašike maslaca
  • 1 kašika aroma vanile

 

Nadev:

 

 

Glazura:

 

 

Za koru umutiti mikserom belanca sa prstohvatom soli, pa kada se zapeni, dodajte postepeno kristal šećer dok ne umutite belance da sijaju. Dodati mak, brašno i prašak za pecivo. Mikserom sjedinite brzo sastojke i smesu izlijte u kalup (20x30, obavezno dublji) koji ste namazali maslacem i brašnom sa svih strana. Pecite u zagrejanoj rerni dok kora ne dobije smeđu boju na 180 stepeni.


U međuvremenu u šerpici umutite žumanca sa 6 kašika kristal šećera, dok ne dobiju svetliju boju pa dodajte gustin pomešan sa mlekom. Smesu stavite da se kuva na stednjoj temperaturi neprestano mešajući žicom. Kada se fil zgusnuo, ostavite ga da se prohladi na sobnoj temperaturi.

 

Pripremite maslac da se otopi na sobnoj temperaturi pa ga mikserom umutiti sa kašikom šećera i kašikom arome vanile pa kada dobijete kremastu smesu umutite je u prohlađeni fil mikserom. Fil izlijte preko kore i ostavite u frižider da se hladi.


Napravite šolju jake crne kafe pa umačite Pionir petit posni keks u kafu, ne predugo, samo ga uronite u prohlađenu kafu i ređajte preko fila pa ostavite opet u frižider na hlađenje.


Napravite čokoladnu glazuru tako što ćete istopiti Pionir čokoladu za jelo i kuvanje sa slatkom pavlakom i maslacem. Prelijte glazuru preko keksa ostavite prvo na sobnoj temperaturi da se stegne sat vremena, pa ubacite preko noći u frižider.
Ukrasite keksićem i makom.
 

Recept Marijane Mančev @kenguristyle

 

 

 
 
Dugogodišnji poznati brendovi čokolada za kuvanje, nenadmašni u...
 
 
Grupu visoko kvalitetnih marmelada čini paleta od sedam ukusa...
 
Korica:   250g Pionir mlevenog keksa 100g mlevenih pečenih lešnika 2 kašike prah šećera 125g putera 150ml mleka   Fil:   500g maskarpone sira 50g prah šećera 1 kašika arome...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Potrebno za 4 patišpanja:   16 belanaca 16 kašika šećera 240 g mlevenog lešnika 160 g brašna 120 seckanih...
Potrebno:   150g integralnog pšeničnog brašna 3 kašike meda 75g maslaca 80g Galeb premium čokolade sa 80% kakaoa bez dodatka...
Potrebno: 170 g putera 200 g šećera 2 jajeta malo vanila ekstrata 80 g otopljene  Pionir čokolade za jelo i kuvanje 350 g...