Recepti

Recepti

Kremasti čokoladni tart

Sastojci:

 

Za podlogu: 

 

Za kremu: 

  • 600 ml mleka
  • 7 kašika gustina
  • 5 kašika šećera
  • 100 g Pionir čokolade za kuvanje
  • 2 pune kašike Bonno premium krema sa lešnicima
  • 150 g margarina
  • 1 kesica praška za šlag (ne mutiti)

 

Za dekoraciju: 

 

Priprema podloge:


Otopiti margarin i izmešati sa mlevenim keksom i utisnuti u dno kalupa (26 cm ili 24) i ostaviti u frižider (može i malo nekog soka ako masa nije kompaktna).

 

Priprema kreme:


Rastvoriti gustin i šećer u 100 ml mleka. A ostatak staviti sa čokoladom da proključa. Pa sipati gustin u proključalo mleko mešajući žicom dok se ne zgusne. Skloniti i pokriti da se ne stvori korica i ostavite da se ohladi.
U ohlađen gustin dodati omekšali margarin i krem i penasto izmutiti. Na kraju dodati i prašak za šlag i sve fino penasto izmutiti. Zatim naneti na ohlađenu podlogu pa vratiti u frižider da se stegne, pa skiniti obruč. Odozgo ukrasiti po ukusu.

 

Recept priredila Tanja Đorđević @tanja_recepti

 

 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
Potrebno: Fil:   1 l mleka 140 g gustina (7 punih kašika) 7-8 kašika šećera 125 g maslaca 100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje 50 g mlevenih pečenih lešnika 100 g bele čokolade 200...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Potrebno za 3 patišpanja • 12 belanaca • 3 žumanca • 12 kašika šećera • 150 g crne čokolade • 6 kašika brašna...
1. Punjene urme u čokoladi   Sastojci:   250 g urmi očišćenih od koštica 50 g pečenih mlevenih lešnika 50 g mlevenih oraha...
Ako volite tradicionalne kolače onda ste ovaj naš tradicional probali bar jednom. Mi smo u standardnu varijantu dodali kakao a takođe može da se doda i korica limuna. I naravno,...