Recepti

Recepti

Kremasti čokoladni tart

Za podlogu:

 

 

Za kremu:

 

  • 600 ml mleka
  • 7 kašika gustina
  • 5 kašika šećera
  • 100 g Pionir čokolade za kuvanje
  • 2 pune kašike Bonno premium krema sa lešnicima
  • 150 g margarina
  • 1 kesica praška za šlag (ne mutiti)

 

Za dekoraciju:

 

 

Priprema podloge:


Otopiti margarin i izmešati sa mlevenim keksom i utisnuti u dno kalupa (26 cm ili 24) i ostaviti u frižider (može i malo nekog soka ako masa nije kompaktna).

 

Priprema kreme:


Rastvoriti gustin i šećer u 100 ml mleka. A ostatak staviti sa čokoladom da proključa. Pa sipati gustin u proključalo mleko mešajući žicom dok se ne zgusne. Skloniti i pokriti da se ne stvori korica i ostavite da se ohladi.
U ohlađen gustin dodati omekšali margarin i krem i penasto izmutiti. Na kraju dodati i prašak za šlag i sve fino penasto izmutiti. Zatim naneti na ohlađenu podlogu pa vratiti u frižider da se stegne, pa skiniti obruč. Odozgo ukrasiti po ukusu.

 

Recept priredila Tanja Đorđević @tanja_recepti

 

 

 

 

 

 

 

 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
Potrebno: Kora: 4 jaja 4 kašike šećera 3 kašike brašna 2 kašike kakaoa 1/2 praška za pecivo malo mleka ili soka za prelivanje kora   Fil: 800 ml mleka 6-7...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Potrebno:   150g integralnog pšeničnog brašna 3 kašike meda 75g maslaca 80g Galeb premium čokolade sa 80% kakaoa bez dodatka...
Sastojci:   700 ml slatke pavlake 350 gr Medenog srca 150 gr Pionir petit posnog keksa mleko za potapanje keksa    Za preliv:...
Sastojci:   500g Pionir petit keksa 300g višanja 1 vanil šećer 5 kašika šećera 2 kašike gustina 100...