Recepti

Recepti

Čoko lešnik Cheesecake

Potrebno:


Kora:

  • 150g Pionir mlevenog keksa
  • 80g istopljenog putera
  • 1 kašika kakao praha
  • 3-4 kašike mleka
  • 50g seckanog lešnika 

 

Fil:

  • 200 g Pionir čokolade za kuvanje
  • 400g krem sira
  • 200ml zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 250ml slatke pavlake
  • 2 kesice kremfixa ili 1 kesica želatina

 

Preliv:

 

Priprema:

Za koricu pomešati mleveni keks i kakao, umešati puter i postepeno dodavati kašike mleka dok smesa ne bude onakva da može lepo da se rasporedi u kalupu. Smesu rasporediti u kalupu prečnika 21cm i odložiti u frižider.
Za fil istopiti čokoladu i ostaviti je da se ohladi. Mikserom umutiti slatku pavlaku sa kremfixom da bude skoro kao šlag i odložiti u frižider. U drugoj posudi mikserom umutiti krem sir i zaslađeno kondenzovano mleko. Dodati čokoladu i mutiti da se sjedini, dok smesa ne postane poprilično čvrsta. Na kraju laganim potezima i pažljivo umešati umućenu slatku pavlaku (to malo traje), dobijenu smesu rasporediti preko korice i odložiti u frižider. Ukoliko se koristi želatin umesto kremfixa, njega pripremiti po uputstvu na kesici i dodati na kraju kada se spoji fil sa umućenom slatkom pavlakom. Tortu odložiti u frižider na najmanje 4h, najbolje preko noći. Za preliv zagrejati slatku pavlaku, preliti je preko čokolade i ostaviti tako 1-2 min. Zatim promešati, dodati lešnike i rasporediti preko fila. Čim se preliv stegne spremna je za jelo.

 

Recept je priredila Julija Radojević @slatkadomacica

 

 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
Potrebno: Kora: 4 jaja 4 kašike šećera 3 kašike brašna 2 kašike kakaoa 1/2 praška za pecivo malo mleka ili soka za prelivanje kora   Fil: 800 ml mleka 6-7...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci:   Podloga:   750g Pionir Petit posnog keksa   malo mleka za natapanje keksa   Fil:   500g maskarpone...
Sastojci:   100g Pionir čokolade za jelo i kuvanje , 80g margarina, 2-3 kapi ulja.   Priprema: Margarin zagrejte u posudi do vrenja, zatim skinite sa...
Sastojci za koru:   300g Pionir mlevenog keksa 180g otopljenog margarina 50g šećera u prahu 5 kašika nekog soka ili mleka  ...
Ponuda novogodišnjih paketića! X