Za koricu pomešati mleveni keks i kakao, umešati puter i postepeno dodavati kašike mleka dok smesa ne bude onakva da može lepo da se rasporedi u kalupu. Smesu rasporediti u kalupu prečnika 21cm i odložiti u frižider.
Za fil istopiti čokoladu i ostaviti je da se ohladi. Mikserom umutiti slatku pavlaku sa kremfixom da bude skoro kao šlag i odložiti u frižider. U drugoj posudi mikserom umutiti krem sir i zaslađeno kondenzovano mleko. Dodati čokoladu i mutiti da se sjedini, dok smesa ne postane poprilično čvrsta. Na kraju laganim potezima i pažljivo umešati umućenu slatku pavlaku (to malo traje), dobijenu smesu rasporediti preko korice i odložiti u frižider. Ukoliko se koristi želatin umesto kremfixa, njega pripremiti po uputstvu na kesici i dodati na kraju kada se spoji fil sa umućenom slatkom pavlakom. Tortu odložiti u frižider na najmanje 4h, najbolje preko noći. Za preliv zagrejati slatku pavlaku, preliti je preko čokolade i ostaviti tako 1-2 min. Zatim promešati, dodati lešnike i rasporediti preko fila. Čim se preliv stegne spremna je za jelo.
Potrebno:
Fil:
1 l mleka
140 g gustina (7 punih kašika)
7-8 kašika šećera
125 g maslaca
100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje
50 g mlevenih pečenih lešnika
100 g bele čokolade
200...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...