Recepti

Recepti

Čokoladna mus torta

Sastojci:

 

Korica:

 

 

Mus:

 

 

Preko:

 

  • 3 kašike kakao praha

 

Priprema:

 

1. Za koricu pomešati puter i Pionir mleveni keks. Smesu utisnuti u kalup 24 ili 26cm i odložiti u frižider.

2. Zatim umutiti slatku pavlaku i takođe odložiti u frižider.
3. Pionir čokolade istopiti i ostaviti ih da se malo prohlade.
4. Za to vreme, jaja i šećer staviti u činiju i mikserom mutiti na pari. Jaja treba da postanu gusta i svetlo žuta, ja sam sigurno mutila par minuta. Procesom kuvanja i mešanja jaja na pari ona neće ostati živa.
5. Kada se jaja zgusnu, pomešati ih sa istopljenom čokoladom i pustiti smesu da se ohladi 10ak minuta kako se slatka pavlaka ne bi istopila.
6. Nakon toga špatulom pažljivo umešati umućenu slatku pavlaku. Mešajte polako dok se sve ne sjedini. Fil možda bude malo tečniji ali to će se sve lepo stegnuti. Mus rasporediti preko korice i ostaviti u frižideru najmanje 4h, najbolje preko noći.
7. Sutradan skinuti obruč ili kalup, posuti kakao prahom i uživati. 

 

Recept priredila Julija Radojević @slatkadomacica

 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
Potrebno: Fil:   1 l mleka 140 g gustina (7 punih kašika) 7-8 kašika šećera 125 g maslaca 100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje 50 g mlevenih pečenih lešnika 100 g bele čokolade 200...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci:   400 gr masti 300 gr šecera 3 jaja 800 gr brašna   Potrebno još:   1 kesica...
Kora: 150 gr  Pionir mlevenog keksa 60 gr margarina/putera 60 gr šećera u prahu 60 ml soka (gazirana narandža) ili bilo koji drugi sok  ...
Sastojci za testo:     230 g maslaca/margarina sobne temperature 6 kašika šećera u prahu 3 žumanca...