Recepti

Recepti

Torta Najmedenije srce

Potrebno za 4 patišpanja:

 

  • 16 belanaca
  • 16 kašika šećera
  • 240 g mlevenog lešnika
  • 160 g brašna
  • 120 seckanih lešnika

 

Za fil:

 

  • 800 ml mleka
  • 16 žumanaca
  • 12 kašika šećera
  • 2 vanil šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 2 kašike gustina
  • 200 g bele mlečne čokolade
  • 50 g Ideal.png čokolade za kuvanje
  • 375 g maslaca

 

I još treba:

 

 

Za jedan patišpanj:

 

Izmiksati 4 belanceta sa 4 kašike šećera. Sjediniti 60 g mlevenih lešnika, 40 g brašna i 30 g seckanih lešnika. Dodati umućena belanca i lagano špatulom izmešati da se smesa izjednači. Sipati u pleh veličine 28 cm. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 12 minuta. Na isti način pripremiti i preostala tri patišpanja.

 

Fil:

 

200 ml mleka sjediniti sa pudingom,gustinom i žumancima. Ostatak mleka staviti sa šećerom da se kuva. Kada mleko počne da vri, sipati puding u tankom mlazu i mešati neprestano dok se fil ne zgusne. Gotov fil skloniti sa vatre i dodati mu izrendane bele čokolade. Mešati dok se čokolada ne istopi i sjedini sa filom. Fil ohladiti zatim mu dodati umućeni maslac.

2/3 fila odvojiti i ostaviti da bude žut a u 1/3 fila sipati istopljenu Ideal.png čokoladu za kuvanje i izmiksati. U žuti fil staviti 8 sitno iseckanih Medenih srca i promešati.

Kiselu pavlaku na umerenoj vatri istopiti sa Ideal.png čokoladom za kuvanje.

Na tacnu staviti prvi patišpanj, zatim ga preliti sa 4-5 kašika soka od jagoda. Ostaviti 2 minuta da patišpanj upije sok zatim na njega naneti polovinu fila od sjedinjene kisele pavlake i čokolade. Tacnu staviti u frižider na 10 minuta da se fil stegne zatim preko njega naneti polovinu žutog fila.

Staviti drugi patišpanj, ponovo preliti sokom, a onda naneti polovinu braon fila. Preko njega poređati 20-22Medeno srce 150g.png kojima smo prethodno viljuškom izbockali donju stranu, a onda stavili na kratko u sok od jagoda.

Preko srca staviti drugu polovinu braon fila.

Staviti treći patišpanj i ponoviti ceo postupak kao kod prvog patišpanja. Staviti četvrti patišpanj i ukrasiti po želji. Ostatak medenog srca iskoristiti za dekoraciju. Za dekoraciju ove torte korišćen je šlag i karamel preliv. Umesto klasičnog Medeno srce 150g.png, možete koristiti Medeno srce 150g.png sa jagodom.

 

Uživajte u predstojećim praznicima!

 

 
Dugogodišnji poznati brendovi čokolada za kuvanje, nenadmašni u...
 
 
Grupu visoko kvalitetnih marmelada čini paleta od sedam ukusa...
 
Sastojci:   100g Pionir čokolade za jelo i kuvanje , 80g margarina, 2-3 kapi ulja.   Priprema: Margarin zagrejte u posudi do vrenja, zatim skinite sa vatre, dodajte izlomljenu čokoladu i ulje i mešajte dok se sva čokolada ne otopi....
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Za kore je potrebno: 8 jaja 8 kašika šećera 8 kašika brašna Za fil je potrebno:...
Sastojci:   100g Pionir čokolade za jelo i kuvanje , 80g margarina, 2-3 kapi ulja.   Priprema: Margarin zagrejte u posudi do vrenja, zatim skinite sa...
Sastojci   Kora • 6 jaja • 6 kašika šećera • 9 kašika mlevenih oraha • 3 kašike brašna • 1prašak...
Pionir te vodi na zimovanje! X