Recepti

Recepti

Medena karamel torta

Sastojci


Za korice

  • 3 jajeta
  • 180 ml istopljenog meda
  • 1 ravna kašika masti
  • ½  kašičice bikarbone sode
  • 450 g brašna


Fil

  • 1 l mleka
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike gustina
  • 10 kašika šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 250 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 100 g Pionir Lesnik karamela.pngLesnik karamela.png


Priprema


Med staviti u čašu, čašu u vrelu vodu i ostaviti da se istopi. Povremeno promešati da se brže istopi zatim izvaditi čašu i ostaviti da se med skroz ohladi.
Jaja i mast izmiksati, zatim dodati med i sve ujednačiti. Na kraju staviti brašno u koje smo dodali bikarbonu sodu i zamesiti testo. Testo podeliti na 12 delova. Svaki deo na pobrašnjenoj podlozi razvući na 25 cm.

Tepsiju veličine 28 zagrejati malo u rerni zatim staviti na radnu masu tako da dno sada bude gore, tj prevrnuti tepsiju. Mašću samo malo premazati tepsiju, zatim staviti prvu koru i razvući je do ivice.

Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 2-3 minuta, dok malo ne požuti. Na isti nači pripremiti i ostale kore. Najbolje je naizmenično raditi sa dve iste tepsije, jer je tako brže.

Šećer istopiti zatim sipati 850 ml mleka, vanil šećer, Pionir Lesnik karamela.pngLesnik karamela.png i ostaviti da se kuva dok mleko ne provri i sve se ne istopi. U ostatak mleka staviti brašno i gustin, zatim mikserom dobro umutiti da nema grumuljica. Kada mleko provri sipati u njega i kuvati dok se fil ne zgusne zatim ga ostaviti da se ohladi. U ohlađen fil staviti maslac koji smo prethodno dobro umutili sa šećerom u prahu. Ohlađene korice filovati ohlađenim filom. Zadnju koricu premazati filom, zatim posuti rendanom čokoladom ili mlevenim orasima.

 

Prijatno!

 

 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
Potrebno: Fil:   1 l mleka 140 g gustina (7 punih kašika) 7-8 kašika šećera 125 g maslaca 100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje 50 g mlevenih pečenih lešnika 100 g bele čokolade 200...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Mere za 16 tortica: • 4 belanca • prstohvat soli • 200g šećera • 2 kašičice jabukovog sirćeta • 1 puna...
Sastojci:   Kora: 4 belanceta 50g šećera 1 vanil šećer 80g brašna 1 kašičica praška za pecivo...
Sastojci:   Podloga:   400g Vitanova mlevenog keksa 40g kakaa 100g istopljenog maslaca 130ml mleka   Fil:  ...