Recepti

Recepti

Medena karamel torta

Sastojci


Za korice

  • 3 jajeta
  • 180 ml istopljenog meda
  • 1 ravna kašika masti
  • ½  kašičice bikarbone sode
  • 450 g brašna


Fil

  • 1 l mleka
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike gustina
  • 10 kašika šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 250 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 100 g Pionir Lesnik karamela.pngLesnik karamela.png


Priprema


Med staviti u čašu, čašu u vrelu vodu i ostaviti da se istopi. Povremeno promešati da se brže istopi zatim izvaditi čašu i ostaviti da se med skroz ohladi.
Jaja i mast izmiksati, zatim dodati med i sve ujednačiti. Na kraju staviti brašno u koje smo dodali bikarbonu sodu i zamesiti testo. Testo podeliti na 12 delova. Svaki deo na pobrašnjenoj podlozi razvući na 25 cm.

Tepsiju veličine 28 zagrejati malo u rerni zatim staviti na radnu masu tako da dno sada bude gore, tj prevrnuti tepsiju. Mašću samo malo premazati tepsiju, zatim staviti prvu koru i razvući je do ivice.

Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 2-3 minuta, dok malo ne požuti. Na isti nači pripremiti i ostale kore. Najbolje je naizmenično raditi sa dve iste tepsije, jer je tako brže.

Šećer istopiti zatim sipati 850 ml mleka, vanil šećer, Pionir Lesnik karamela.pngLesnik karamela.png i ostaviti da se kuva dok mleko ne provri i sve se ne istopi. U ostatak mleka staviti brašno i gustin, zatim mikserom dobro umutiti da nema grumuljica. Kada mleko provri sipati u njega i kuvati dok se fil ne zgusne zatim ga ostaviti da se ohladi. U ohlađen fil staviti maslac koji smo prethodno dobro umutili sa šećerom u prahu. Ohlađene korice filovati ohlađenim filom. Zadnju koricu premazati filom, zatim posuti rendanom čokoladom ili mlevenim orasima.

 

Prijatno!

 

 
Grupu visoko kvalitetnih marmelada čini paleta od sedam ukusa...
 
 
Dugogodišnji poznati brendovi čokolada za kuvanje, nenadmašni u...
 
  Korica od napolitanki:   200g mlevenih Pionir Medenih napolitanki sa lešnikom 70g istopljenog putera   Biskvit:   3 jaja 3 kašike vrele vode 100g šećera 100g brašna...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci za biskvit   8 jaja 150 g šećera 40 g kakao praha 40 g oštrog brašna prstohvat soli   Sastojci za fil...
Potrebno:   150g integralnog pšeničnog brašna 3 kašike meda 75g maslaca 80g Galeb premium čokolade sa 80% kakaoa bez dodatka...
Potrebno za 4 patišpanja:   16 belanaca 16 kašika šećera 240 g mlevenog lešnika 160 g brašna 120 seckanih...