Sastojci:
Kora:
Fil:
Čokoladni krem:
Priprema:
Umutiti belanca sa prstohvatom soli. Žumanca i šećer umutiti, dodati toplu vodu. Brašno kakao i prašak za pecivo pomešati pa dodati u žumanca. Lagano dodavati belanca i špatulom promešati.
Peći 20 min. na 200 stepeni. Pečenu koru preliti sa čokoladnim mlekom.
900 ml mleka staviti da se greje. U 100 ml mleka razmutiti šećer i gustin. Kad se mleko ugrejalo zakuvati ovu smesu u to i neprestano mešati. Kad provri skloniti da se potpuno ohladi. Izmutiti margarin i šećer u prahu pa dodavati kašiku po kašiku prethodno pripremljenog fila.
Odvojiti 5 punih kašika. U preostalo dodati otopljenu čokoladu. Premazati koru prvo belim filom pa onda čokoladnim.
Slatku pavlaku ugrejati i preliti preko iseckane čokolade i mešati dok se potpuno ne otopi. Preliti preko čokoladnog fila.
Napomena: Tepsija u kojoj se peče je 30x20 cm.