Sastojci za testo:
230 g maslaca/margarina sobne temperature
6 kašika šećera u prahu
3 žumanca
330 g mekog brašna
Punjenje:
Ganache:
Ganache možete raditi i sa Galeb mlečnom čokoladom. U tom slučaju mera je 200 g Galeb mlečne čokolade i 130 ml pavlake za kuvanje.
Dekoracija:
Priprema:
Pomešajte brašno i šećer u prahu. Dodajte maslac i rukama ga izmrvite u brašnu. Dodajte žumance i nastavite sa mešanjem dok ne dobijete kompaktno testo. Umotajte u prozirnu foliju i ostavite pola sata u frižideru.
Kalupe za korpice premažite sa malo ulja i punite ih tako što ćete uzimati komadiće testa i utiskivati u kalupe na način da tanko obložite unutrašnjost kalupa. Pecite na 180 stepeni 15-ak minuta (proverite kada su pečene u zavisnosti od pećnice). Pečene korpice ostavite u kalupima oko 5 minuta nakon što ih izvadite iz pećnice da se malo ohlade. Zatim svaki kalup uzmite i tresnite o dlan druge ruke kako bi korpice ispale.
Pavlaku za kuvanje zagrejte do tačke vrenja pa prelijte preko sitno naseckane čokolade. Ostavite da odstoji 2 minuta pa sve izmešajte kako bi se čokolada potpuno otopila. Ako se čokolada nije dovoljno otopila, stavite na laganu vatru i mešajte da se otopi. Kremu ostavite po strani i zato vreme u svaku korpicu stavite po kašičicu džema. Zatim svaku korpicu do vrha napunite ganache kremom. Pospite seckanim lešnicima. Ostavite u frižider da se stegnu.
Od ove mere se dobije oko 55 korpica.
Uživajte i prijatno! Recept je priredila Ivana Šteković @ivaninakuhinja