Recepti

Recepti

Refren tortica

Sastojci:

 

 

Priprema:

 

Od 5 dl mleka odvojiti 1 dl mleka (hladno), pa umešati želatin da nabubri (najbolje u plitkoj posudi jer se tako brže ohladi i stegne kad se sipa vruće mleko). Ostatak 4 dl mleka prokuvati sa šećerom. Kada prokuva skloniti sa vatre preliti želatin, izmešati da se istopi da nema grudvice i kada se prohladi staviti u frižider ili u hladnu prostoriju da se stegne, treba da bude gustine meda da se ljulja.

 

Zatim umutiti šlag sa mlekom, pa u umućen šlag dodati smesu od želatina i mutiti mikserom oko 15 minuta. Podeliti na dva dela. U jedan deo staviti izlomljen keks, a u drugi rendanu čokoladu. Uzeti kalup sa obručem pa na njemu malo izmrviti keks. Zatim sipati masu sa keksom pa sa čokoladom rasporediti i odgore narendati čokoladu, pa ostaviti u frižideru da se stegne.

 

Prijatno!

Recept priredila @tanja_recepti

 

 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
Potrebno:   1l mleka 3 pudinga ukus vanila 8 kašika šećera 125g maslaca 300g mlevenog keksa Pionir Subotica 100g čokolade za kuvanje Pionir Subotica 100g mlečne čokolade sa lešnicima Pionir Subotica...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Potrebno:   700 g Pionir Petit keks 1,1 l mleka 250 g šećera 2 vanilin šećera 3 pudinga od vanile 375 g maslaca 150...
Potrebno za 2 tegle srednje veličine:   120 g lešnika pečenih 100 g Galeb mlečne čokolade 200 g Pionir čokolade za kuvanje 1,5 dl mleka...
Za kore je potrebno: 8 jaja 8 kašika šećera 8 kašika brašna Za fil je potrebno:...