Recepti

Recepti

Refren tortica

Sastojci:

 

 

Priprema:

 

Od 5 dl mleka odvojiti 1 dl mleka (hladno), pa umešati želatin da nabubri (najbolje u plitkoj posudi jer se tako brže ohladi i stegne kad se sipa vruće mleko). Ostatak 4 dl mleka prokuvati sa šećerom. Kada prokuva skloniti sa vatre preliti želatin, izmešati da se istopi da nema grudvice i kada se prohladi staviti u frižider ili u hladnu prostoriju da se stegne, treba da bude gustine meda da se ljulja.

 

Zatim umutiti šlag sa mlekom, pa u umućen šlag dodati smesu od želatina i mutiti mikserom oko 15 minuta. Podeliti na dva dela. U jedan deo staviti izlomljen keks, a u drugi rendanu čokoladu. Uzeti kalup sa obručem pa na njemu malo izmrviti keks. Zatim sipati masu sa keksom pa sa čokoladom rasporediti i odgore narendati čokoladu, pa ostaviti u frižideru da se stegne.

 

Prijatno!

Recept priredila @tanja_recepti

 

 
Grupu visoko kvalitetnih marmelada čini paleta od sedam ukusa...
 
 
Dugogodišnji poznati brendovi čokolada za kuvanje, nenadmašni u...
 
Potrebno: Testo:   500 ml vode 180 g masti 370 g brašna 1 kašičica soli 7 jaja   Fil:   1,5 l mleka 5 pudinga ukus vanile 15 kašika šećera 200 g...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci za koru:   300g Pionir mlevenog keksa 180g otopljenog margarina 50g šećera u prahu 5 kašika nekog soka ili mleka  ...
Sastojci:   300 g brašna 1 kesica praška za pecivo 1 vanilin šećer prstohvat soli 80 g šećera 4 jajeta 1...
Potrebno:   400 ml vode 2 kašike šećera 125 gr margarina 400 gr  Pionir keksa 100 gr  Pionir čokolade za jelo i kuvanje...