Sastojci:
Priprema:
Želatin preliti sa desetak kašika mleka i ostaviti da nabubri. Mleku dodati šećer i staviti da provri i šećer se rastopi. Skloniti sa vatre pa nabubrelom želatinu dodati malo vrućeg mleka i promešati. Zatim želatin staviti u mleko i mešati da se sve lepo rastopi. Ostaviti smesu nekoliko sati da se ohladi i malo stegne. Može i na sobnoj temperaturi.
Ohlađeno umutiti mikserom pa sjediniti sa umućenom slatkom pavlakom. Tortu formirati u kalupu prečnika 26 - 28 cm. Ako nemate kalup, može i neka šerpa koju ste obložili folijom pa kada se torta stegne prevrnuti na tacnu. Lešnik karamele rastopiti sa 50 ml slatke pavlake. Čokoladu rastopiti sa 150 ml slatke pavlake.
Na dno kalupa posuti tri kašike mlevenog keksa, a zatim pažljivo rasporediti sloj bele smese. Opet posuti sa dve kašike mlevenog keksa, preko njega mestimično naneti rastopljene karamele, opet malo keksa, zatim mestimično rastopljena čokolada pa opet posuti malo keksa. Ponovo ide bela smesa i tako redom dok ima materijala. Ostaviti tortu nekoliko sati da se rashladi i stegne.
Uživajte u ovoj laganoj poslastici kao stvorenoj za predstojeće tople dane. Prijatno!
Uživajte i prijatno! Recept je priredila Marija Belić @marija.belic.3