Recepti

Recepti

Puslica tortice sa keksom, čokoladom i lešnicima

Mere za 16 tortica:


• 4 belanca
• prstohvat soli
• 200g šećera
• 2 kašičice jabukovog sirćeta
• 1 puna kašičica gustina

 

Ganaš:


• 100g Pionir čokolade za kuvanje
• 100ml slatke pavlake

 

Fil:


• 4 žumanca
• 50g šećera
• 500ml mleka
• 40g gustina
• 100g Pionir Bonno krema
• 50g Pionir mlevenog keksa
• 50g mlevenih lešnika


Priprema:

 

1. Rernu zagrejati na 200 stepeni, režim gornji i donji grejač.
2. Mikserom umutiti belanca i so, čim smesa postane penasta, postepeno dodavati šećer i mutiti 10ak minuta ili dok ne dobijete čvrstu i sjajnu smesu od belanaca. Ako imate stajaći mikser, obavezno koristite njega.
3. Nakon što je smesa čvrsta, dodati sirće i mutiti još 30 sekundi.
4. Kao poslednji korak dodati gustin kroz sito, njega možete ručno umešati ili na najmanjem stepenu miksera.
5. Zatim smesu prebacite u dresir kesu, stavite nastavak po želji i formirate 16 tortica na plehu obloženim pek papirom.
6. Pleh zatim ubacite u rernu i odmah smanjite temperaturu na 120 stepeni i pečete 1h i 40min. Rernu ne otvarate ni u jednom momentu, nakon vremena pečenja samo ugasite rernu i ostavite puslice u njoj da se ohladi u potpunosti. Najbolje je zato da se pravi uveče.
7. Sutradan puslice izvadite iz rerne, uz pomoć noža ili špatule ih pažljivo odvojite od pek papira.
8. Dok se puslica peče, napraviti fil. Za fil 100ml mleka pomešati sa žumancima, šećerom i gustinom. Ostatak mleka staviti na ringlu da prokuva. Čim mleko prokuva, dodati smesu sa žumancima i kuvati još par minuta na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne.
9. Fil prekriti streč folijom i ostaviti da se ohladi u potpunosti. Kada se fil ohladi kao i puslice, umutiti ga mikserom, dodati krem, keks i lešnike. Umutiti sve zajedno i staviti ga u špric.
10. Na kraju napraviti ganaš. Čokoladu istopiti sa slatkom pavlakom, dobijenu smesu rasporediti na dnu puslica, preko rasporediti fil i ukrasiti po želji.

Recept priredila Julija Radojević @slatkadomacica

 

 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
Potrebno: Fil:   1 l mleka 140 g gustina (7 punih kašika) 7-8 kašika šećera 125 g maslaca 100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje 50 g mlevenih pečenih lešnika 100 g bele čokolade 200...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci:   150g integralnog pšeničnog brašna 3 kašike meda 75g maslaca 80g Galeb premium čokolade sa 80% kakaoa bez dodatka...
Testo: 1 kg krompira 600 gr brašna 2 jajeta 1 kašika masti/ulja Pola kafene kašičice soli   Punjenje: 20-22...
Biskvit: • 5 jaja, • 5 kašika šećera, • 3 kašike brašna, • 2 kašike kakao praha, • 100ml ulja, • 300ml mleka...
Srećni božićni i novogodišnji praznici! X