Recepti

Recepti

Torta karamelica

Sastojci:

 

Korica:

  • 2 jaja
  • 100g šećera
  • 1 vanilin šećer
  •  prstohvat soli
  • 100ml ulja
  • 80ml mleka
  • 70g brašna
  • 20g kakao praha
  • 40g mlevenih lešnika

 

Krem:

  • 500ml mleka
  • 60g šećera
  • 2 pudinga sa ukusom vanile ili karamele
  • 160g Lešnik karamele Pionir
  • 125g putera
  • 150ml slate pavlake

 

Ganaš:

 

Još:

  • oko 100g mlevenih lešnika za ukras

 

Priprema:


1. Mikserom umutiti jaja, šećer, vanilin šećer i so. Mutiti par minuta, smesa treba da postane svetlo žuta i da se udvostruči. Zatim dodati mleko i ulje, opet umutiti. Pomešati brašno, kakao i mlevene lešnike, dodati u smesu i polako umešati.
2. Smesu sipati u kalup obložen pek papirom prečnika 20cm i peći 20-tak minuta na 180 stepeni, režim ventilator.
3. Nakon pečenja ostaviti koricu da se ohladi u potpunosti i pripremiti fil.
4. Za fil odvojiti od mleka 150ml i pomešati sa pudingom. U ostatak mleka dodati šećer i prokuvati. U vrelo mleko prvo dodati Lešnik karamela bombone, čim se one istope, dodati puding i uz konstatno mešanje kuvati još 2-3 minuta dok se ne zgusne. Puding prekriti streč folijom i staviti sa strane da se u potpunosti ohladi.
5. U jednoj zasebnoj posudi penasto umutiti puter, u drugoj umutiti slatku pavlaku. Ohlađen puding prvo umutiti sa puterom, zatim umešati i slatku pavlaku.
6. Za slaganje koru preseći horizontalno na dva dela. Od fila odvojiti 3 kašike i ostatak podeliti na dva dela. Slaganje: kora - pola fila, druga kora - drugi deo fila. Preostali fil rasporediti sa strane, zatim posuti i lešnike. Odložiti u frižider na 1h.
7. Za ganaš istopiti čokoladu i slatku pavlaku, dobijenu smesu rasporediti na površini torte i vratiti je u frižider na još najmanje 3h, najbolje preko noći.

 

Recept priredila Julija Radojević @slatkadomacica
 

 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
Potrebno: Fil:   1 l mleka 140 g gustina (7 punih kašika) 7-8 kašika šećera 125 g maslaca 100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje 50 g mlevenih pečenih lešnika 100 g bele čokolade 200...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci: Podloga: 250 g Pionir mlevenog keksa 100 g maslaca ili margarina 100 ml soka od pomorandže ili mleka   Fil: 400 ml slatke...
Biskvit (peku se 4 kore): 4 x 2 kom belanaca 4 x 2 kašike šećera 4 x 40 g pečenih mlevenih lešnika* 4 x 1 kašika oštrog...
Sastojci:   Kora:   250g mlevenog Pionir keksa 150g margarina 5 kašika mleka   Crveni žele:   500g malina...