Recepti

Recepti

Čokoladna rolada

Sastojci za biskvit

 

  • 8 jaja
  • 150 g šećera
  • 40 g kakao praha
  • 40 g oštrog brašna
  • prstohvat soli

 

Sastojci za fil

 

 

Sastojci za glazuru

 

 

Priprema

 

Posebno umutiti belanaca, postepeno dodavati šećer, dodati malo soli. U čvrsti sneg polako dodati žumanca, brašno i kakao u prahu. Peći u plehu na pek papiru na 180 stepeni oko 12 minuta. Kada je rolat gotov, uviti u mokru krpu. Premazati marmeladom kada se skroz ohladi.Umutiti slatku pavlaku sa istopljenom Pionir čokoladom za jelo i kuvanje i premazati rolat. Preliti glazurom od istopljene čokolade i slatke pavlake. Ostaviti par sati u frižideru pre služenja.


Prijatno!

 

Recept iz knjige Mirjane Šmit @od.slatkoga.sladje
Pripremila i slikala @nas_dan_svaki_dan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Dugogodišnji poznati brendovi čokolada za kuvanje, nenadmašni u...
 
 
Grupu visoko kvalitetnih marmelada čini paleta od sedam ukusa...
 
Korica:   250g Pionir mlevenog keksa 100g mlevenih pečenih lešnika 2 kašike prah šećera 125g putera 150ml mleka   Fil:   500g maskarpone sira 50g prah šećera 1 kašika arome...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci • 400 ml mleka • 150 g    čokolade za jelo i kuvanje • 2 kesice vanilin šećera • 1 štapić cimeta • 1 čili...
Biskvit (peku se 4 kore): 4 x 2 kom belanaca 4 x 2 kašike šećera 4 x 40 g pečenih mlevenih lešnika* 4 x 1 kašika oštrog...
Potrebno:   400 ml vode 2 kašike šećera 125 gr margarina 400 gr  Pionir keksa 100 gr  Pionir čokolade za jelo i kuvanje...