Recepti

Recepti

Pionir keks krem kocke

Sastojci:

 

Kora:

  • 4 belanceta
  • 50g šećera
  • 1 vanil šećer
  • 80g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100ml mleka

 

Međusloj:

 

Fil: 

 

Dekoracija:  

 

Priprema:


Prvo početi sa pripremom fila. Žumanca, šećer i gustin izmešati sa malo mleka pa zakuvati u ostatak mleka. Kad provri ostaviti na šporetu još minut dva da se skuva. U vruće dodati Galeb mlečnu čokolade i mešati da se skroz istopi. Ostaviti sa strane da se hladi a odgore staviti providnu foliju da se ne uhvati korica.
Kad je potpuno ohlađeno pomešati sa umućenim maslacem i šećerom u prahu.


Priprema kore: Belanca i šećer dobro umutiti i dodati vanil šećer, brašno i prašak za pecivo. Lagano špatulom izmešati i staviti na pečenje. 25 min na 180 stepeni. Kad je pečeno i malo prohlađeno politi sa 100 ml mleka. Umutiti šlag krem sa mlekom po uputstvu sa kesice.


Filovati. Prvo kora pa krem, pa natopljen keks, fil pa šlag krem. Odgore staviti nar i izmrvljen keks.

Sve ostalo je potpuno uživanje. Prijatno!

Recept Marine Nikolić @marina_creative_lens

 

 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
Potrebno: Fil:   1 l mleka 140 g gustina (7 punih kašika) 7-8 kašika šećera 125 g maslaca 100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje 50 g mlevenih pečenih lešnika 100 g bele čokolade 200...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci:   Kore: 250g brašna 150g šećera 1 kašičica praška za pecivo 30g kakao praha 100ml ulja 250ml...
Sastojci:   500g Pionir petit keksa 300g višanja 1 vanil šećer 5 kašika šećera 2 kašike gustina 100...
Sastojci:   300 g brašna 1 kesica praška za pecivo 1 vanilin šećer prstohvat soli 80 g šećera 4 jajeta 1...