Sastojci:
Kora:
Međusloj:
Fil:
Dekoracija:
Priprema:
Prvo početi sa pripremom fila. Žumanca, šećer i gustin izmešati sa malo mleka pa zakuvati u ostatak mleka. Kad provri ostaviti na šporetu još minut dva da se skuva. U vruće dodati Galeb mlečnu čokolade i mešati da se skroz istopi. Ostaviti sa strane da se hladi a odgore staviti providnu foliju da se ne uhvati korica.
Kad je potpuno ohlađeno pomešati sa umućenim maslacem i šećerom u prahu.
Priprema kore: Belanca i šećer dobro umutiti i dodati vanil šećer, brašno i prašak za pecivo. Lagano špatulom izmešati i staviti na pečenje. 25 min na 180 stepeni. Kad je pečeno i malo prohlađeno politi sa 100 ml mleka. Umutiti šlag krem sa mlekom po uputstvu sa kesice.
Filovati. Prvo kora pa krem, pa natopljen keks, fil pa šlag krem. Odgore staviti nar i izmrvljen keks.
Sve ostalo je potpuno uživanje. Prijatno!
Recept Marine Nikolić @marina_creative_lens