Recepti

Recepti

Cicina Doboš torta

Za kore je potrebno:


  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna


Za fil je potrebno:


  • 5 jaja
  • 15 kašika šećera
  • 100 g čokolade Cice Kuvarica
  • 1 puter ili margarin


Za glazuru:

 


Postupak:


Umutiti belanaca sa šećerom, dodati žumanca. Lagano izmešati. Umešati brašno. Rernu zagrejati na 200 C i od ove smese ispeći 7 tankih korica. Prečnik kalupa 24 cm.

 

Postupak za fil:


Jaja umutiti sa šećerom i kuvati na pari. Kad se zgusne dodati Cica Kuvaricu čokoladu i kuvati jos 2-3 minuta. Ohladiti. Umutiti puter ili margarin i postepeno dodavati kašiku po kašiku fila. Sve dobro sjediniti. Premazivati kore i slagati jednu na drugu. Na kraju celu tortu premazati filom. Posuti Vitanova mlevenim keksom i staviti u frižider da se torta stegne.

 

Posebno istopiti 50 g Cica Kuvarica čokolade i 20 g margarina. Šarati čokoladom po torti ili je preliti. Vratiti u frižider da se stegne.

 

Autor recepta: Sandra Novaković za Cica Kuvaricu igricu na našoj Cica Maca Facebook stranici.

 

 

 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
Potrebno: Fil:   1 l mleka 140 g gustina (7 punih kašika) 7-8 kašika šećera 125 g maslaca 100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje 50 g mlevenih pečenih lešnika 100 g bele čokolade 200...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci   Kora • 6 jaja • 6 kašika šećera • 9 kašika mlevenih oraha • 3 kašike brašna • 1prašak...
Sastojci: Kora: 6 jaja 6 kašika šećera 4 kašike brašna 3 kašike kakaoa 1/2 praška za pecivo 3...
Potrebno je :   3 jaja 300 gr šećera 1 margarin 200 gr Lešnik karamela 400 gr Pionir mlevenog keksa 100 gr  Pionir...