Recepti

Recepti

Cicina Doboš torta

Za kore je potrebno:


  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna


Za fil je potrebno:


  • 5 jaja
  • 15 kašika šećera
  • 100 g čokolade Cice Kuvarica
  • 1 puter ili margarin


Za glazuru:

 


Postupak:


Umutiti belanaca sa šećerom, dodati žumanca. Lagano izmešati. Umešati brašno. Rernu zagrejati na 200 C i od ove smese ispeći 7 tankih korica. Prečnik kalupa 24 cm.

 

Postupak za fil:


Jaja umutiti sa šećerom i kuvati na pari. Kad se zgusne dodati Cica Kuvaricu čokoladu i kuvati jos 2-3 minuta. Ohladiti. Umutiti puter ili margarin i postepeno dodavati kašiku po kašiku fila. Sve dobro sjediniti. Premazivati kore i slagati jednu na drugu. Na kraju celu tortu premazati filom. Posuti Vitanova mlevenim keksom i staviti u frižider da se torta stegne.

 

Posebno istopiti 50 g Cica Kuvarica čokolade i 20 g margarina. Šarati čokoladom po torti ili je preliti. Vratiti u frižider da se stegne.

 

Autor recepta: Sandra Novaković za Cica Kuvaricu igricu na našoj Cica Maca Facebook stranici.

 

 

 
Grupu visoko kvalitetnih marmelada čini paleta od sedam ukusa...
 
 
Dugogodišnji poznati brendovi čokolada za kuvanje, nenadmašni u...
 
Sastojci:   Podloga:   750g Pionir Petit posnog keksa   malo mleka za natapanje keksa   Fil:   500g maskarpone sira 125g Pionir mlevenog keksa 80g prah šećera (ili po ukusu) 200g...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Potrebno za patišpanj:   • 3 jajeta • 70 g prah šećera • 50 ml ulja • 50 ml mleka • 70 g brašna • ½ kašičice...
Sastojci: 300 g piškota 300-400 g Pionir     Fil: 80 g pudinga od vanile (2 kesice) 500 ml mleka 4...
Sastojci   Za piškotu 75g šećera 1 kesica vanilin šećera 145g maslaca 6 jaja 150g  čokolade za kuvanje...