Recepti

Recepti

Cicina Doboš torta

Za kore je potrebno:


  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna


Za fil je potrebno:


  • 5 jaja
  • 15 kašika šećera
  • 100 g čokolade Cice Kuvarica
  • 1 puter ili margarin


Za glazuru:

 


Postupak:


Umutiti belanaca sa šećerom, dodati žumanca. Lagano izmešati. Umešati brašno. Rernu zagrejati na 200 C i od ove smese ispeći 7 tankih korica. Prečnik kalupa 24 cm.

 

Postupak za fil:


Jaja umutiti sa šećerom i kuvati na pari. Kad se zgusne dodati Cica Kuvaricu čokoladu i kuvati jos 2-3 minuta. Ohladiti. Umutiti puter ili margarin i postepeno dodavati kašiku po kašiku fila. Sve dobro sjediniti. Premazivati kore i slagati jednu na drugu. Na kraju celu tortu premazati filom. Posuti Vitanova mlevenim keksom i staviti u frižider da se torta stegne.

 

Posebno istopiti 50 g Cica Kuvarica čokolade i 20 g margarina. Šarati čokoladom po torti ili je preliti. Vratiti u frižider da se stegne.

 

Autor recepta: Sandra Novaković za Cica Kuvaricu igricu na našoj Cica Maca Facebook stranici.

 

 

 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
Potrebno:   1l mleka 3 pudinga ukus vanila 8 kašika šećera 125g maslaca 300g mlevenog keksa Pionir Subotica 100g čokolade za kuvanje Pionir Subotica 100g mlečne čokolade sa lešnicima Pionir Subotica...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci:   Podloga:   750g Pionir Petit posnog keksa   malo mleka za natapanje keksa   Fil:   500g maskarpone...
Sastojci:   125ml mleka 150g Lešnik karamela 60g margarina 300g Pionir mlevenog keksa   50g Pionir čokolade za jelo i...
Sastojci Podloga • 175 g Galeb Cookies sa čokoladom • 55 g putera (rastopiti)   Krem • 225 g  Pionir čokolada za jelo i kuvanje •...