Recepti

Recepti

Cicina Doboš torta

Za kore je potrebno:


  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna


Za fil je potrebno:


  • 5 jaja
  • 15 kašika šećera
  • 100 g čokolade Cice Kuvarica
  • 1 puter ili margarin


Za glazuru:

 


Postupak:


Umutiti belanaca sa šećerom, dodati žumanca. Lagano izmešati. Umešati brašno. Rernu zagrejati na 200 C i od ove smese ispeći 7 tankih korica. Prečnik kalupa 24 cm.

 

Postupak za fil:


Jaja umutiti sa šećerom i kuvati na pari. Kad se zgusne dodati Cica Kuvaricu čokoladu i kuvati jos 2-3 minuta. Ohladiti. Umutiti puter ili margarin i postepeno dodavati kašiku po kašiku fila. Sve dobro sjediniti. Premazivati kore i slagati jednu na drugu. Na kraju celu tortu premazati filom. Posuti Vitanova mlevenim keksom i staviti u frižider da se torta stegne.

 

Posebno istopiti 50 g Cica Kuvarica čokolade i 20 g margarina. Šarati čokoladom po torti ili je preliti. Vratiti u frižider da se stegne.

 

Autor recepta: Sandra Novaković za Cica Kuvaricu igricu na našoj Cica Maca Facebook stranici.

 

 

 
Grupu visoko kvalitetnih marmelada čini paleta od sedam ukusa...
 
 
Dugogodišnji poznati brendovi čokolada za kuvanje, nenadmašni u...
 
Sastojci:   Testo kućice:   3 šolje (od 2dl) brašna,  2 kašičice praška za pecivo,  prstohvat soli 1 kašika đumbira u prahu 2 kašičice cimeta 250g margarina 3/4...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci Za korice 3 jajeta 180 ml istopljenog meda 1 ravna kašika masti ½  kašičice bikarbone sode 450 g...
Sastojci: 300 g piškota 300-400 g Pionir     Fil: 80 g pudinga od vanile (2 kesice) 500 ml mleka 4...
Potrebno: • 500 g mini petit beurre keks • 7 čokoladica sa suvim grožđem • 100 g brusnica • 600 ml mleka • 200 g maslaca • 5...