Recepti

Recepti

Raspucanci

Potrebno je:

  • 200 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje,
  • 100 g maslaca,
  • 125 g kristal šećera,
  • 2 kašičice kakao praha,
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • prstohvat soli,
  • 220 g brašna,
  • 2 jaja.


Još je potrebno za valjanje:

  • 3 – 4 kašike kristal šećera,
  • 3 – 4 kašike šećera u prahu.

 

Od ove mase mogu ispasti oko 45 – 50 kolačića.

 

Priprema:


Čokoladu isitniti na manje komade, otopiti na pari 200 g čokolade, skloniti sa strane i dodati 100 g maslaca, sve dobro promešati da se dobije glatki čokoladni krem. Pripremljen krem ostaviti da se ohladi 6 – 10 minuta (čokolada treba da ostane u tečnom stanju). Posebno pripremiti 2 jaja i 125 g kristal šećera, blago umutiti žicom (mikser nije potreban) da se kristali šećera otope, dodati masu od jaja i šećera u pripremljen čokoladni krem. Masu dobro sjediniti. U brašno dodati prstohvat soli, prašak za pecivo, kakao prah, promešati i dodati sve suve sastojke, kašiku po kašiku čokoladnom kremu. Masu sjediniti, pokriti je samolepljivom folijom i ostaviti u frižideru 3 – 4 sata, može i preko noći da se masa dobro ohladi i stegne.


Od pripremljene mase – testa kidati komadiće veličine manjeg oraha i valjati masu između dlanova da se dobiju male kuglice.


Za valjanje kuglica pripremiti jednu posudu sa kristal, a drugu sa prah šećerom. Svaku kuglicu uvaljati prvo u kristal šećer, a zatim u prah šećer, višak šećera ne treba uklanjati. Kuglice ređati na pleh obložen papirom za pečenje, vodeći računa da između svake kuglice ostane dovoljno prostora, otprilike 3 – 4 cm, kolačići se šire u toku pečenja. Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minut. Nakon pečenja su prilično mekani, poželjno je da se na plehu ohlade, a nakon hlađenja kolačiće ređati na tacnu. To je upravo poslastica koja neodoljivo privlači svojim čokoladnim mirisom, možete ih služiti odmah, a mogu se čuvati u dobro zatvorenoj kutiji, kažu oko 7 dana.

Recept priredila Tatjana Stojanović @kuvajmosrcem

 

 

 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
Potrebno: Kora: 4 jaja 4 kašike šećera 3 kašike brašna 2 kašike kakaoa 1/2 praška za pecivo malo mleka ili soka za prelivanje kora   Fil: 800 ml mleka 6-7...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci Za korice 3 jajeta 180 ml istopljenog meda 1 ravna kašika masti ½  kašičice bikarbone sode 450 g...
Sastojci: Podloga: 300g mlevenog Vitanova keksa , 50g soka od narandže, 100g šećera u prahu, 100g otopljenog putera i  50g Pionir...
Testo: 1 kg krompira 600 gr brašna 2 jajeta 1 kašika masti/ulja Pola kafene kašičice soli   Punjenje: 20-22...