Recepti

Recepti

Čokoladna kranč torta

Korica od napolitanki:

 

 

Biskvit:

 

  • 3 jaja
  • 3 kašike vrele vode
  • 100g šećera
  • 100g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 20g kakao praha
  • 50g mlevenih lešnika (još bolje pečenih)

 

Čokoladni fil:

 

 

Mlečni ganaš krem:

 

 

Priprema:

  1. Prvo pravimo ganaš krem, njemu treba najviše vremena da se stegne. Za njega grejemo slatku pavlaku sa čokoladom, čim se čokolada istopi i sjedini sa slatkom pavlakom, odlažemo činiju u frižider dok se ganaš ne stegne u potpunosti.
  2. Zatim pravimo biskvit, jaja i vrelu vodu mutimo mikserom oko minut, onda dodajemo šećer i mutimo još malo.
  3. U drugoj činiji pomešamo sve ostale sastojke i postepeno dodajemo u smesu. Čim se sve sjedini, smesu sipamo u kalup obložen pek papirom prečnika 24cm i pečemo 25 min. na 180 stepeni.
  4. Nakon pečenja ostavimo biskvit da se ohladi u potpunosti pa ga onda prerežemo horizontalno na 2 jednaka dela.
  5. Sada pomešamo sastojke za koricu od napolitanki i rasporedimo je na tacni ili stalku gde će se torta servirati u obruču prečnika 24cm.
  6. Za čokoladni fil mikserom umutimo maskarpone i krem.
  7. Zatim ide slaganje, na koricu od napolitanki rasporedimo pola čokoladnog fila, stavimo polovinu biskvita, drugi deo fila i drugi biskvit.
  8. Na kraju mikserom umutimo prethodno napravljeni ganaš, biće malo teže na početku, bitno je samo da se muti dok ne nastane krem.
  9. Kremom premažemo celu tortu, ukrasimo po želji i ostavimo da se dobro rashladi, najbolje preko noći.

Prijatno!

 

Recept priredila Julia Radojević @slatkadomacica

 

 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
Potrebno: Kora: 6 jaja 6 kašika šećera 4 kašike brašna 3 kašike kakaoa 1/2 praška za pecivo 3 kašike ulja Fil: 300 ml mleka 3 kašike šećera 100 g...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Potrebno: Kora 4 belanceta 50g šećera 1 vanil šećer 80g brašna 1 kašičica praška za pecivo 100ml mleka...
Torta je prečnika 22 cm.   Potrebno:   3 kutije Pionir keksa Malo mleka za natapanje   Fil :   4 žumanaca 100 gr...
Potrebno: • 500 g mini petit beurre keks • 7 čokoladica sa suvim grožđem • 100 g brusnica • 600 ml mleka • 200 g maslaca • 5...