Recepti

Recepti

Kajina čoko–karamel torta

Sastojci:

 

Biskvit:

 

Za fil:

  • 250 g margarina sa maslacem
  • 400 g šećera u prahu
  • 15 g karamel vanile

 

Za glazuru:

 

Za ukrašavanje:


Priprema:


Zagrejati rernu na 160 °C sa upaljenim ventilatorom.


Omekšalih 225 g margarina umutiti sa smeđim šećerom da postane penast i pobeli. Ostatak margarina iskoristiti za premazivanje 2 kalupa sa oprugom, prečnika 20 cm. U umućen margarin dodati jedno po jedno jaje i postepeno brašno uz konstantno mućenje. Dodati mleko i vanilu. kratko umutiti i podeliti u 2 pleha. Čokoladu iseckati i posuti po vrhu. Peći 25 – 30 minuta, potom ostaviti da se ohlade.


Omekšao margarin sa maslacem mutiti mikserom i postepeno dodavati prah šećer u glatku i kompaktnu masu. Na kraju dodati karamel vanilu i sve dobro umutiti. Ovako pripremljen fil naneti na koru rustično, potom blago pritisnuti drugom korom i prekriti ostatkom fila. Ohladiti tortu.


Pavlaku podeliti u dve šerpice. U jednu ubaciti čokoladu i uz mešanje špatulom otopiti u kremastu glazuru. Na kraju dodati kašiku ulja zbog sjaja i viskoznosti i skloniti na stranu da se blago prohladi. U drugu šerpicu sa pavlakom ubaciti karamele sa lešnikom i otopiti uz mešanje na niskoj temperaturi. Prohladiti glazuru od karamela.


Tortu preliti karamel glazurom, pa čokoladnom glazurom i ukrasiti seckanim karamelama sa lešnikom.

 

Recept priredio Gastronomad

 

 

 

 

 

 
 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
Potrebno: Fil:   1 l mleka 140 g gustina (7 punih kašika) 7-8 kašika šećera 125 g maslaca 100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje 50 g mlevenih pečenih lešnika 100 g bele čokolade 200...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci:     1 l mleka 8-10 kašika šećera 3 kesice želatina 500 ml slatke pavlake 200 g Pionir Lešnik karamela...
Sastojci:   300 g čokolade za kuvanje Pionir Subotica 250 g maslaca ili margarina 4 jajeta 200 g šećera 2 vanilin šećera...
Sastojci   Za piškotu 75g šećera 1 kesica vanilin šećera 145g maslaca 6 jaja 150g  čokolade za kuvanje...