Recepti

Recepti

Torta ukus svežine

Sastojci:

 

Kora:

 

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike griza
  • 150 ml mleka
  • 4 Negro bombone

 

Fil sa grizom:

 

  • 6 žumanaca
  • 350 ml mleka
  • 4 kašike griza
  • 1 kašika gustina
  • 100 g šećera u prahu
  • 125 g margarina
  • 100 g mleka u prahu
  • karamel vanila

 

Fil sa keksom:

 

 

Glazura:

 

 

Priprema:

 

Kora: Bombone staviti u šerpicu sa mlekom i na laganoj vatri ostaviti da se otope. U posudi umutiti belanca i dodati šećer. Kad se umuti, dodati griz i brašno. Presuti masu u okrugli kalup sa pek papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180°C, 15-20 minuta. Kad se ispeče preliti mlekom sa istopljenim bombonama i ostaviti da kora upije i da se ohladi.


Fil sa grizom: Spojiti u jednu posudu 100 ml mleka, žumanca, griz i šećer. Ostatak mleka ugrejati, pa sjediniti sa spojenim sastojcima. Kuvati na laganoj vatri dok se masa ne zgusne. Kad se zgusne ostaviti je da se potpuno ohladi. Kada se ohladi izlupati margarin i spojiti sa ohlađenim filom. Dodati mleko u prahu i karamel vanilu i sve sjediniti.


Fil sa keksom: Bombone staviti u mleko i lagano kuvati dok se ne istope. Kad se istope ostaviti da se mleko ohladi. Kad se ohladi, dodati šlag u prahu i mutiti mikserom dok se ne napravi šlag. Na kraju dodati mleveni keks i promešati.


Glazura: Istopiti na laganoj vatri čokoladu. Dok se topi dodati margarin, mleko i ulje.
Preko kore koja se ohladila i upila mleko sa bombonama namazati fil sa keksom. Zatim, preko namazati fil sa grizom. Preliti glazurom od čokolade i ostaviti u frižideru da se glazura stegne. Kad se stegne servirati i po želji ukrasiti šlagom.

Recept priredio Gastronomad

 

 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
Potrebno: Fil:   1 l mleka 140 g gustina (7 punih kašika) 7-8 kašika šećera 125 g maslaca 100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje 50 g mlevenih pečenih lešnika 100 g bele čokolade 200...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci:   Korica:   300g  Pionir mlevenog keksa 100g istopljenog putera 2 kašike prah šećera 125g putera   ...
Sastojci:   100g Pionir čokolade za jelo i kuvanje , 80g margarina, 2-3 kapi ulja.   Priprema: Margarin zagrejte u posudi do vrenja, zatim skinite sa...
Mere za 16 tortica: • 4 belanca • prstohvat soli • 200g šećera • 2 kašičice jabukovog sirćeta • 1 puna...
Srećni božićni i novogodišnji praznici! X