Recepti

Recepti

Sacher torta

Sastojci

 

Za piškotu

  • 75g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 145g maslaca
  • 6 jaja
  • 150g Ideal.png čokolade za kuvanje
  • prstohvat soli
  • 50g šećera u prahu
  • 150g pšeničnog oštrog brašna tip 400 
  • 1 kašičica praška za pecivo 


Za premaz


Za glazuru


Priprema

U veću posudu stavite šećer, vanilin šećer i omekšali maslac i mikserom penasto izmešajte. Dodajte žumanac i ponovo dobro izmešajte.

 

Ideal.png čokoladu otopite na pari i lagano je sipajte u pripremljenu smesu neprestano mešajući.

 

Belance posolite i izmiksajte u čvrst sneg, pa dodajte šećer u prahu i ponovo dobro izmiksajte.

 

Trećinu snega od belanaca varjačom lagano umešajte u pripremljenu smesu, a u ostatak snega od belanaca lagano, ali temeljno umešajte sa brašnom koje je prethodno pomešano s praškom za pecivo.

 

Kalup za tortu prečnika 22cm premažite maslacem i ravnomerno pospite brašnom. Sipajte pripremljenu smesu, poravnajte je i pecite 45-50 minuta na 180°C.

 

Pečenu tortu pustite da se ohladi u kalupu, pa je rasecite vodoravno na dva dela.

 

Hissarov Kajsija.png džem zagrejte na laganoj vatri dok se ne otopi. Polovinu džema prelijte po donjoj polovini torte, poklopite gornjim dijelom i premažite ostatkom džema. Tortu stavite u frižider na 30 minuta.

 

Maslac rastopite na laganoj vatri, lagano mešajte, kad postane proziran i počne se peniti sklonite se sa vatre.

 

Dodajte čokoladu narendanu na komadiće i mešajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi.

 

Gotovu glazuru prelijte preko torte i ostavite da se čokolada malo stvrdne. Tortu stavite u frižider na 2-3 sata.

Savet


Tortu izvadite iz frižidera 30 minuta prije posluživanja kako bi glazura malo omekšala i kako se ne bi lomila prilikom sečenja.

Prijatno!

 
Dugogodišnji poznati brendovi čokolada za kuvanje, nenadmašni u...
 
 
Grupu visoko kvalitetnih marmelada čini paleta od sedam ukusa...
 
Korica:   250g Pionir mlevenog keksa 100g mlevenih pečenih lešnika 2 kašike prah šećera 125g putera 150ml mleka   Fil:   500g maskarpone sira 50g prah šećera 1 kašika arome...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Potrebno: Riža kora 100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje 80 g ekspandirane riže 50 ml slatke pavlake   Čiz fil: 250 g krem...
Sastojci za koru:   300g Pionir mlevenog keksa 180g otopljenog margarina 50g šećera u prahu 5 kašika nekog soka ili mleka  ...
Sastojci:   300 g brašna 1 kesica praška za pecivo 1 vanilin šećer prstohvat soli 80 g šećera 4 jajeta 1...