Recepti

Recepti

Sacher torta

Sastojci

 

Za piškotu

  • 75g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 145g maslaca
  • 6 jaja
  • 150g Ideal.png čokolade za kuvanje
  • prstohvat soli
  • 50g šećera u prahu
  • 150g pšeničnog oštrog brašna tip 400 
  • 1 kašičica praška za pecivo 


Za premaz


Za glazuru


Priprema

U veću posudu stavite šećer, vanilin šećer i omekšali maslac i mikserom penasto izmešajte. Dodajte žumanac i ponovo dobro izmešajte.

 

Ideal.png čokoladu otopite na pari i lagano je sipajte u pripremljenu smesu neprestano mešajući.

 

Belance posolite i izmiksajte u čvrst sneg, pa dodajte šećer u prahu i ponovo dobro izmiksajte.

 

Trećinu snega od belanaca varjačom lagano umešajte u pripremljenu smesu, a u ostatak snega od belanaca lagano, ali temeljno umešajte sa brašnom koje je prethodno pomešano s praškom za pecivo.

 

Kalup za tortu prečnika 22cm premažite maslacem i ravnomerno pospite brašnom. Sipajte pripremljenu smesu, poravnajte je i pecite 45-50 minuta na 180°C.

 

Pečenu tortu pustite da se ohladi u kalupu, pa je rasecite vodoravno na dva dela.

 

Hissarov Kajsija.png džem zagrejte na laganoj vatri dok se ne otopi. Polovinu džema prelijte po donjoj polovini torte, poklopite gornjim dijelom i premažite ostatkom džema. Tortu stavite u frižider na 30 minuta.

 

Maslac rastopite na laganoj vatri, lagano mešajte, kad postane proziran i počne se peniti sklonite se sa vatre.

 

Dodajte čokoladu narendanu na komadiće i mešajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi.

 

Gotovu glazuru prelijte preko torte i ostavite da se čokolada malo stvrdne. Tortu stavite u frižider na 2-3 sata.

Savet


Tortu izvadite iz frižidera 30 minuta prije posluživanja kako bi glazura malo omekšala i kako se ne bi lomila prilikom sečenja.

Prijatno!

 
Grupu visoko kvalitetnih marmelada čini paleta od sedam ukusa...
 
 
Dugogodišnji poznati brendovi čokolada za kuvanje, nenadmašni u...
 
Sastojci:   Podloga:   750g Pionir Petit posnog keksa   malo mleka za natapanje keksa   Fil:   500g maskarpone sira 125g Pionir mlevenog keksa 80g prah šećera (ili po ukusu) 200g...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Potrebno: • 500 g mini petit beurre keks • 7 čokoladica sa suvim grožđem • 100 g brusnica • 600 ml mleka • 200 g maslaca • 5...
Za kore je potrebno: 8 jaja 8 kašika šećera 8 kašika brašna Za fil je potrebno:...
Potrebno za 3 patišpanja • 12 belanaca • 3 žumanca • 12 kašika šećera • 150 g crne čokolade • 6 kašika brašna...