Recepti

Recepti

Pionir kocke

KORA:

 

  • 6 belanaca
  • 100g sećera
  • 2 ravne kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100g kokosa

 

KREMA:

 

 

DODATNO TREBA:

 

 

ZA DEKORACIJU RADITE PO ŽELJI.

 

Najpre pripremite tepsiju 25×28cm sa skidajućim stranicama u kojoj će te peći koru, a potom i slagati kolač.

Belanca izmiksajte, pa im dodajte šećer i mutite dok se šećer nesjedini. Nastavite ručno dodavati suve sastojke i sve jednako izmepajte. Pleh obložite masnim papirom i sipajte smesu pa je pecite 15min na 170°C u zavisnosti od rerne.

Biskvit izrucite iz pleha i cim se malo prohladi poprskajte mlekom.

Pudinge i gustin pomešajte sa malo hladnog mlega pa im dodajte žumaca šećer i vanil šećer. Ostatak mleka stavite da prokuva. Smanjite vatru i ubacite smesu sa pudingom i kuvajte uz neprestano mešanje oko 5 do 7 minuta dok se ne zgusne.

Kremu podelite, jedna ostaje žuta, a u drugu stavite iseckanu čokoladu i dobro promešajte. Prekrite prozirnom folijom da se ohlade pa u svaku dodajte 125g margarina i penasto izmutite.

Sklapanje torte je sledeće, najpre stranice tepsije obložite prozirnom foljom i ređajte:

 

  • KORA,
  • VISE OD POLA ČOKOLADNE KREME,
  • NATOPLJEN KEKS,
  • ŽUTA KREMA,
  • NATOPLJEN KEKS,
  • ČOKOLADNA KREMA.

 

Tortu ostavite da prenoći, pa je sutradan prelite ganache kremom gde ste u zagrejanu slatku pavlaku dodali iseckanu čokoladu koju mešate dok se ne otopi. Kad se prohladi prelite tortu ravnomerno i ostavite da se stegne. Dekorišite po želji. PRIJATNO. 

Recept priredila Slađana @just.sweet.sladjano

 

 

 
 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
Potrebno: Kora: 4 jaja 4 kašike šećera 3 kašike brašna 2 kašike kakaoa 1/2 praška za pecivo malo mleka ili soka za prelivanje kora   Fil: 800 ml mleka 6-7...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Potrebno: Testo:   500 ml vode 180 g masti 370 g brašna 1 kašičica soli 7 jaja   Fil:  ...
Potrebno:   250 g Pionir mlevenog keksa 200 g maslaca ili margarina 100 g šećera u prahu 150 g žele bombona 100 g suvog grožđa...
Biskvit (peku se 4 kore): 4 x 2 kom belanaca 4 x 2 kašike šećera 4 x 40 g pečenih mlevenih lešnika* 4 x 1 kašika oštrog...