Recepti

Recepti

Pionir kocke

KORA:

 

  • 6 belanaca
  • 100g sećera
  • 2 ravne kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100g kokosa

 

KREMA:

 

 

DODATNO TREBA:

 

 

ZA DEKORACIJU RADITE PO ŽELJI.

 

Najpre pripremite tepsiju 25×28cm sa skidajućim stranicama u kojoj će te peći koru, a potom i slagati kolač.

Belanca izmiksajte, pa im dodajte šećer i mutite dok se šećer nesjedini. Nastavite ručno dodavati suve sastojke i sve jednako izmepajte. Pleh obložite masnim papirom i sipajte smesu pa je pecite 15min na 170°C u zavisnosti od rerne.

Biskvit izrucite iz pleha i cim se malo prohladi poprskajte mlekom.

Pudinge i gustin pomešajte sa malo hladnog mlega pa im dodajte žumaca šećer i vanil šećer. Ostatak mleka stavite da prokuva. Smanjite vatru i ubacite smesu sa pudingom i kuvajte uz neprestano mešanje oko 5 do 7 minuta dok se ne zgusne.

Kremu podelite, jedna ostaje žuta, a u drugu stavite iseckanu čokoladu i dobro promešajte. Prekrite prozirnom folijom da se ohlade pa u svaku dodajte 125g margarina i penasto izmutite.

Sklapanje torte je sledeće, najpre stranice tepsije obložite prozirnom foljom i ređajte:

 

  • KORA,
  • VISE OD POLA ČOKOLADNE KREME,
  • NATOPLJEN KEKS,
  • ŽUTA KREMA,
  • NATOPLJEN KEKS,
  • ČOKOLADNA KREMA.

 

Tortu ostavite da prenoći, pa je sutradan prelite ganache kremom gde ste u zagrejanu slatku pavlaku dodali iseckanu čokoladu koju mešate dok se ne otopi. Kad se prohladi prelite tortu ravnomerno i ostavite da se stegne. Dekorišite po želji. PRIJATNO. 

Recept priredila Slađana @just.sweet.sladjano

 

 

 
 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
Potrebno: Kora: 6 jaja 6 kašika šećera 4 kašike brašna 3 kašike kakaoa 1/2 praška za pecivo 3 kašike ulja Fil: 300 ml mleka 3 kašike šećera 100 g...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Testo: - Pola kocke svežeg kvasca - 250ml toplog mleka - 4 kašike šećera - 500g brašna, tip 400 - 1 prašak za pecivo - 1 vanilin šećer -...
Ako volite tradicionalne kolače onda ste ovaj naš tradicional probali bar jednom. Mi smo u standardnu varijantu dodali kakao a takođe može da se doda i korica limuna. I naravno,...
Potrebno:     150 g Pionir keksa 150 ml mleka 500 ml slatke pavlake 200 ml kisele pavlake 200 g šlaga u prahu 200 ml mleka...