Recepti

Recepti

Posna torta

Sastojci:

 

Kore:

  • 250g brašna
  • 150g šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 30g kakao praha
  • 100ml ulja
  • 250ml biljnog mleka (ja sam koristila bademovo)


Fil:


Još:

  • 2 banane
  • 100g Pionir čokolade za dekoraciju
  • biljnog mleka za potapanje korica, nije neophodno


Priprema:


1. Prvo se napravi dekoracija, čokolada se istopi, stavi u dresir kesu, odseče vrh i na pek papiru crtaju se šare. Držati u zamrzivaču dok se ne završi torta.
2. Za korice pomešati žicom sve suve sastojke, dodati mleko i ulje, mešati samo onoliko dok se ne sjedini, nemojte premutiti.
3. Smesu rasporediti u kalupu prečnika 20cm obloženim pek papirom i peći 45 min na 180 stepeni. Najlepše se ispeče ako pečete na režimu gde se pali gornji i donji grejač rerne. Nakon pečenja ostaviti kolač da se ohladi u potpunosti.
4. Ohlađeni kolač izvaditi iz kalupa i preseći horizontalno na 2 dela. Može se malo iseći i vrh koji je narastao tokom pečenja.
5. Za fil istopiti čokoladu i ohladiti je 10ak minuta. U mikseru penasto umutiti margarin, prah šećer i aromu vanile. Umutiti i kikiriki puter, na kraju i čokoladu.
6. Za ređanje banane iseći na kolutove. Jednu koricu staviti na stalak, po želji natopiti sa malo mleka i premazati je kašikom fila. Na filu rasporediti banane i namazati još jednu kašiku fila. Na to staviti drugu koricu, premazati i nju filom i ostatak fila rasporediti po ivicama torte. 
7. Na premazanu tortu rasporediti šare od čokolade, ukrasiti po želji i odložiti je u frižider na najmanje pola sata.

 

Recept priredila Julia Radojević @slatkadomacica 

 

 

 

 

 

 

 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
Potrebno: Fil:   1 l mleka 140 g gustina (7 punih kašika) 7-8 kašika šećera 125 g maslaca 100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje 50 g mlevenih pečenih lešnika 100 g bele čokolade 200...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci:   100g Pionir čokolade za jelo i kuvanje , 80g margarina, 2-3 kapi ulja.   Priprema: Margarin zagrejte u posudi do vrenja, zatim skinite sa...
Sastojci:   1 jaje 70 g šećera 80 g putera 1 kesica vanil šećera Pola kašičica sode bikarbone 160 g Pionir...
Sastojci:   Potrebno:   1l mleka 3 pudinga ukus vanila 8 kašika šećera 125g maslaca 300g mlevenog keksa Pionir Subotica...